~~bahan-bahan~~
8 keping roti - dicarik kecik2...
1 tin sardin- yg kecil
1 biji bawang besar- dipotong dadu
1 biji cili merah- dipotong dadu (klau nak pedas boleh tambah lg)
daun sup & daun bawang - dihiris
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
garam
2 biji telur
serbuk roti- klau x nak guna pun x apa
~~cara-cara~~
8 keping roti - dicarik kecik2...
1 tin sardin- yg kecil
1 biji bawang besar- dipotong dadu
1 biji cili merah- dipotong dadu (klau nak pedas boleh tambah lg)
daun sup & daun bawang - dihiris
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
garam
2 biji telur
serbuk roti- klau x nak guna pun x apa
~~cara-cara~~
- masukkan roti yg telah dicarik kedlm bekas.
- tuang sardin berserta kuahnya ke dlm bekas tersebut dan lenyek sardin hingga hancur.
- masukkn semua bahan2 yg telah dipotong dan gaul rata
- masukkan serbuk lada hitam dan garam. gaul hingga sebati
- kemudian kepal2 adunan itu mengikut bentuk yg disukai dan biarkan seketika.
- pecahkan telur dlm bekas dan kacau sebentar.
- adunan tadi dicelup ke dlm telur dan kemudian golek2kan pada serbuk roti
- seterusnya digoreng hingga kekuningan
- angkat dan sedia utk dihidang
- selamat mencuba
* klau x nak guna serbuk roti...lepas celup dlm telur terus je goreng....cuma klau guna serbuk roti bergedil nie jadi rangup dan x berminyak.
* bergedil nie klau kita adun byk2 pun x pe.....simpan dlm peti sejuk..bila2 nak mkn boleh terus goreng sebab ia tahan lama.
* bergedil nie klau kita adun byk2 pun x pe.....simpan dlm peti sejuk..bila2 nak mkn boleh terus goreng sebab ia tahan lama.
No comments:
Post a Comment